паунов стол, пауновият стол, паун стол, peacock chair, manila chair, Манила стол,

Преди да стане символ на движението „Черната пантера“ и да се превърне в любимец на богатите и известните, the peacock chair (пауновият стол) привлича интереса на фотографите.
Наричан още „Манила“ или „Филипински“, столът  е изработен от ратан, и въпреки че е лек, е изключително здрав.
През вековете много пъти е бил част от модните тенденции, а интереса днес към сложният му и отличаващ се дизайн отново го превръща в тренд.
Ратанът е природен ресурс в Югоизточна Азия, а местните отдавна са се научили да го употребяват по различни начини.

Днес е международният ден на радиото и телевизията! 

Честит празник на всички, които създават и разпространяват добрите новини, хубавата музика, и... вие какво още бихте добавили?🙂

Поздрави от нас,
Мебели Ретро

П.П. А това любимо наше съкровище вече си има нов притежател. ♥📻

Честит празник

Здравейте!
Бързаме да отговорим на запитванията ви относно това дали складът ни ще бъде отворен днес - 01.05.
На разположение сме както всеки ден от понеделник до събота от 10:00 до 18:00 часа на адрес: гр.София, бул.Асен Йорданов 11 /базата на предприятие "Тих труд"/. Заповядайте. Image removed.:)

Capodimonte

Малко известен факт е, че е съществувала фабрика с названието „Capodimonte” построена в “The Royal Wood of Capo-di-Monte” в Неапол. Днес това име се разпознава по-скоро като стил на порцелан, произведен в Неаполитанския регион на Италия, а не като емблема на производител или фабрика.
Кралската фабрика е поръчана от новородения крал на Неапол и Сицилия, цар Чарлз VII, (известен още като Шарл V на Сицилия и Шарл III на Испания), през 1743 г.